#1236

Kreminiai šaltibarščiai su ožkų sūriu


25 min.
4 asm.
Lengvas


Rekomenduojame:

Intuityvus AEG orkaičių valdymas „iTex“ ir funkcija „SenseCook“ su mėsos termometru

Tobulai tikslų rezultatą padės pasiekti intuityvus orkaičių valdymas „iTex“ ir funkcija „SenseCook“ su mėsos termometru. Mėsos termometrą įsmeikite į kepsnio vidurį ir nustatykite, kokią temperatūrą pageidaujate pasiekti. Tai padaryti dar paprasčiau naudojantis orkaitės ratuku – tereikia pasirinkti frazę: lengvai, vidutiniškai ar gerai iškepta.

Ingredientai:

500 g virtų burokėlių
1 ilgavaisio agurko
¼ svogūno
1 šaukšto krienų su burokėliais
½ stiklinės marinuotų agurkėlių
žiupsnelio druskos
1 šaukšto cukraus sirupo
500 g kefyro
200 g ožkų sūrio
ryšelio krapų
1 pakelio česnakinės „Mantingos“ duonelės
saujelės česnako laiškų

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Burokėlius susmulkinkite ir sudėkite į virtuvinį smulkintuvą. Sudėkite 1/3 agurko ir svogūną. Įdėkite krienų ir marinuotų agurkėlių. Pagardinkite druska ir cukraus sirupu. Užpilkite kefyru ir įdėkite pusę ožkų sūrio. Sumalkite iki vientisos masės.
  2. Likusį agurką supjaustykite šiaudeliais ir sumaišykite su krapais. Dėkite į lėkštės dugną.
  3. Iškepkite „Mantingos“ duonelę 180 °C įkaitintoje orkaitėje (10–15 min.). Duoną supjaustykite. Ožkų sūrį sumaišykite su nuo burokėlių likusiomis sultimis ir užtepkite ant duonelės. Papuoškite česnako laiškais.
  4. Užpilkite sriubą ant agurkų su krapais ir patiekite su ožkų sūrio brusketomis.


IŠBANDYKITE: