4 asm.
Gaminimas 10 min.
Kepimas 10-15 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Reikia:
500 g virtų burokėlių
1 ilgavaisio agurko
¼ svogūno
1 šaukšto krienų su burokėliais
½ stiklinės marinuotų agurkėlių
žiupsnelio druskos
1 šaukšto cukraus sirupo
500 g kefyro
200 g ožkų sūrio
ryšelio krapų
1 pakelio česnakinės „Mantingos“ duonelės
saujelės česnako laiškų
1. Burokėlius susmulkinkite ir sudėkite į virtuvinį smulkintuvą. Sudėkite 1/3 agurko ir svogūną. Įdėkite krienų ir marinuotų agurkėlių. Pagardinkite druska ir cukraus sirupu. Užpilkite kefyru ir įdėkite pusę ožkų sūrio. Sumalkite iki vientisos masės.
2. Likusį agurką supjaustykite šiaudeliais ir sumaišykite su krapais. Dėkite į lėkštės dugną.
3. Iškepkite „Mantingos“ duonelę 180 °C įkaitintoje orkaitėje (10–15 min.). Duoną supjaustykite. Ožkų sūrį sumaišykite su nuo burokėlių likusiomis sultimis ir užtepkite ant duonelės. Papuoškite česnako laiškais.
4. Užpilkite sriubą ant agurkų su krapais ir patiekite su ožkų sūrio brusketomis.