top of page

Kreminiai šaltibarščiai su ožkų sūriu


Kreminiai šaltibarščiai su ožkų sūriu, vmg receptas

4 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas 10-15 min.

Orkaitės t-ra 180 °C

Reikia:

  • 500 g virtų burokėlių

  • 1 ilgavaisio agurko

  • ¼ svogūno

  • 1 šaukšto krienų su burokėliais

  • ½ stiklinės marinuotų agurkėlių

  • žiupsnelio druskos

  • 1 šaukšto cukraus sirupo

  • 500 g kefyro

  • 200 g ožkų sūrio

  • ryšelio krapų

  • 1 pakelio česnakinės „Mantingos“ duonelės

  • saujelės česnako laiškų

1. Burokėlius susmulkinkite ir sudėkite į virtuvinį smulkintuvą. Sudėkite 1/3 agurko ir svogūną. Įdėkite krienų ir marinuotų agurkėlių. Pagardinkite druska ir cukraus sirupu. Užpilkite kefyru ir įdėkite pusę ožkų sūrio. Sumalkite iki vientisos masės.

2. Likusį agurką supjaustykite šiaudeliais ir sumaišykite su krapais. Dėkite į lėkštės dugną.

3. Iškepkite „Mantingos“ duonelę 180 °C įkaitintoje orkaitėje (10–15 min.). Duoną supjaustykite. Ožkų sūrį sumaišykite su nuo burokėlių likusiomis sultimis ir užtepkite ant duonelės. Papuoškite česnako laiškais.

4. Užpilkite sriubą ant agurkų su krapais ir patiekite su ožkų sūrio brusketomis.


Naujausi įrašai

bottom of page