top of page

Kopūstų salotos su kriaušėmis


Reikia:

  • ½ kuo šviežesnio kopūsto

  • kelių kriaušių

  • 1 morkos

  • 100 g džiovintų abrikosų (arba kelių šviežių)

  • ryšulėlio šviežių kalendrų

  • žiupsnelio grūstų aitriųjų paprika

Padažui:

  • 4 šaukštų ryžių acto

  • kelių šaukštelių medaus

  • 1 šaukštelio šviežiai spaustų žaliųjų citrinų sulčių

  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukšto kepintų sezamų aliejaus

  • žiupsnelio druskos


Kopūstą supjaustykite šiaudeliais.Kriaušes supjaustykite šiaudeliais arba nedideliais kubeliais.Morką galite plonai supjaustyti naudodami daržovių skustuką.Džiovintus abrikosus kelioms minutėms pamerkite į šiltą vvandenį, nusausinkite ir smulkiais supjaustykite.Sumaišykite visus ingredientus, apibarstykite kalendromis ir aitriąja paprika.Sumaišykite padažui skirtus ingredientus ir apšlakstykite salotas.

Naujausi įrašai

bottom of page