#680

KOPŪSTŲ SALOTOS SU KRIAUŠĖMIS


20 min
3–4 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

½ kuo šviežesnio kopūsto
kelių kriaušių
1 morkos
100 g džiovintų abrikosų (arba kelių šviežių)
ryšulėlio šviežių kalendrų
žiupsnelio grūstų aitriųjų paprika
Padažui:
4 šaukštų ryžių acto
kelių šaukštelių medaus
1 šaukštelio šviežiai spaustų žaliųjų citrinų sulčių
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukšto kepintų sezamų aliejaus
žiupsnelio druskos

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Kopūstą supjaustykite šiaudeliais.
  2. Kriaušes supjaustykite šiaudeliais arba nedideliais kubeliais.
  3. Morką galite plonai supjaustyti naudodami daržovių skustuką.
  4. Džiovintus abrikosus kelioms minutėms pamerkite į šiltą vvandenį, nusausinkite ir smulkiais supjaustykite.
  5. Sumaišykite visus ingredientus, apibarstykite kalendromis ir aitriąja paprika.
  6. Sumaišykite padažui skirtus ingredientus ir apšlakstykite salotas.


IŠBANDYKITE: