#1211

Koldūnai su triušiena


1 val. 15 min.
4-6 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

Tešlai:
400 g miltų
Žiupsnelio druskos
30 g šalto sviesto
250 g verdančio vandens
1 didelio trynio
 
Faršui:
1 vid. dydžio svogūno
20 g sviesto
250 g LAPINO PUOTA šviežios smulkintos triušienos
Žiupsnelio druskos
1 šaukštelio persilado

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Į dubenį suberkite miltus, druską ir sutarkuokite sviestą. Viską sutrinkite pirštais iki smulkių kruopelyčių. Užplikykite vandeniu, išmaišykite, pabaigoje supilkite trynį. Tešlą išminkykite, suformuokite rutulį, įvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve valandai.

2. Faršui smulkiai supjaustykite svogūną, pakepinkite jį svieste, kol visiškai suminkštės ir taps gražios gintarinės spalvos. Svogūnus šiek tiek pravėsinkite ir sudėkite ant lentelės. Dar pakapokite svogūnus peiliu. LAPINO PUOTA šviežią smulkintą triušieną sumaišykite su svogūnais ir druska. Suberkite persiladą. Viską gerai išmaišykite.

3. Plonai iškočiokite tešlą, stikline išspauskite apskritimus, įdėkite faršo ir suformuokite koldūniukus. Sudėkite ant padėklų ir sušaldykite arba išvirtus patiekite su sultiniu.



IŠBANDYKITE: