#622

Kokosinis vištienos karis, kurio vis negana


Gaminimas 15 min. Troškinimas 20 min.
4 asm.
Lengvas

Ingredientai:

600 g KEKAVA marinuotų vištienos sparnelių petukų azijietiškame kario ir mangų marinate
1 mangas
2 šaukštai kokosų aliejaus
400 ml kokosų pieno
2 šaukštai kokosų drožlių
1 nedidelė aitrioji paprika
1 žalioji citrina
Ryšelis kalendrų
1 mangas
2 šaukštai kokosų aliejaus
400 ml kokosų pieno
2 šaukštai kokosų drožlių
1 nedidelė aitrioji paprika
1 žalioji citrina
Ryšelis kalendrų
600 g KEKAVA marinuotų vištienos sparnelių petukų azijietiškame kario ir mangų marinate

PARUOšIMO BŪDAS:

Pajausti Rytų skonį akimirksniu. Kvapai ir skoniai užvaldo tiek, kad norisi dar ir dar, ir dar. Ir gaminimas netrikdo.

1. Keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų ir apkepkite KEKAVA marinuotus vištienos sparnelių petukus azijietiškame kario ir mangų marinate maždaug 10–12 min.

2. Mangą nuvalykite, supjaustykite kubeliais ir sužerkite į besikepančią mėsą, kepkite dar 2–3 min., pabaigoje suberkite kokosų drožles.

3. Supilkite kokosų pieną, užvirinkite. Virkite apie 4–5 min., kol padažas sutirštės.

4. Nutarkuokite žaliosios citrinos žievelę, maždaug ½ šaukštelio suberkite į troškinį.

5. Taip pat išspauskite citrinos sultis ir paskaninkite troškinį žaliosios citrinos sultimis.

Patiekite su „basmati“ ryžiais, smulkintomis kalendromis ir pjaustyta aitriąja paprika.



IŠBANDYKITE: