#135

Kokosinis keksas su juodaisiais serbentais


60 minučių
6-8 asmenims
Vidutinis


Rekomenduojame:

Virtuvės kombainas „Philips Avance“

Šis virtuvinis kombainas iš „Philips Avance“ kolekcijos yra universalus sprendimas jūsų virtuvei. Naujoviškas metalinis minkymo kablys, galingas 1000 W variklis; 7 greičių nustatymai ir pulsinis režimas geriausiam valdymui; naujoviškas metalinis minkymo kablys imituojantis minkymo ranka judesius, todėl tešla puikiai suminkoma ir be gumulų. 4 l metalinis indas talpina iki 1 300 g tešlos, o metalinis minkymo kablys, plaktuvėlis ir plaktuvas lengvai užfiksuojami vienu pasukimu. Kiti kombaino priedai: lengvai tvirtinamas virtuvės kombaino indas su diskais įvairių produktų nuo daržovių iki riešutų pjaustymui, kapojimui, smulkinimui ar pjaustymui šiaudeliais; savaiminio tiekimo mėsmalė ir minkštų ir citrusinių vaisių sulčiaspaudė.
.
Gaminti dar niekada nebuvo taip lengva.
www.philips.lt

Ingredientai:

200 g sviesto
120 g cukraus
1 šaukšto kokosų aliejaus
5 kiaušinių
1 šaukštelio kepimo miltelių
2 stiklinių miltų
½ stiklinės penkių grūdų dribsnių + 1 šaukšto pabarstyti
4 šaukštų juodųjų serbentų uogienės
saujos šaldytų juodųjų serbentų
100 g kokosų drožlių
½ stiklinės pieno
 
PRIETAISAS
virtuvės kombainas „Philips Avance“

Šis virtuvinis kombainas iš „Philips Avance“ kolekcijos yra universalus sprendimas jūsų virtuvei. Naujoviškas metalinis minkymo kablys, galingas 1000 W variklis; 7 greičių nustatymai ir pulsinis režimas geriausiam valdymui; naujoviškas metalinis minkymo kablys imituojantis minkymo ranka judesius, todėl tešla puikiai suminkoma ir be gumulų. 4 l metalinis indas talpina iki 1 300 g tešlos, o metalinis minkymo kablys, plaktuvėlis ir plaktuvas lengvai užfiksuojami vienu pasukimu. Kiti kombaino priedai: lengvai tvirtinamas virtuvės kombaino indas su diskais įvairių produktų nuo daržovių iki riešutų pjaustymui, kapojimui, smulkinimui ar pjaustymui šiaudeliais; savaiminio tiekimo mėsmalė ir minkštų ir citrusinių vaisių sulčiaspaudė.
.
Gaminti dar niekada nebuvo taip lengva.
www.philips.lt


PARUOšIMO BŪDAS:

1. Pieną pakaitinkite ir užpilkite kokosų drožles, kad išbrinktų.

2. Sviestą ir kokosų aliejų virtuvės kombaine išsukite su cukrumi. Kombainui maišant tešlą, po vieną įmuškite kiaušinius. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir penkių grūdų dribsnius. Gerai išmaišykite.

3. Kokosų drožles nukoškite ir nusausinkite. Serbentus apvoliokite miltuose.

4. Į masę atsargiai įmaišykite drožles, uogienę ir uogas.

5. Kekso formą ištepkite sviestu, sudėkite paruoštą masę ir kepkite iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje apie 45–50 min.



IŠBANDYKITE: