- Naujienos
- Lietuva
- Pasaulis
- Renginiai
- Patarimai
- Žmonės
- Kelionės
KULINARINĖ GREITOJI
-
K:
Teko ragauti picos gardintos rūkytu alyvuogių aliejumi. O kam dar jis tinka ir ar galima jį pasigaminti pačiam arba kur nors įsigyti?
A:Sveiki, kaip ir minėjote, galima gardinti picas, duoną, makaronus – puikiai tinka miltiniams patiekalams. Taip pat galima su juo pasigaminti majonezą, užpilus salotoms bei pagardus užkandžiams.
Pamėginkite gardinti juo keptus grybus.
O, dėl pasigaminimo turime giliau pastudijuoti, nes patiems gaminti neteko – dažniausiai perkame Bottlery parduotuvėse. -
K:
Yra toks prancūziškas desertas plaukiojanti sala. Išplakti baltymai virti piene su anglišku kremu. Lietuvisko sio deserto recepto neradau. Yra daug rusiškai youtube. Bandziau ta baltyma virt. Na labai jau jauciasi kiausinis. Tik viriau ne ant pieno, o vandeny. Nes, kaip sake receptu autoriai, galima, skirtumo jokio. Gal galite patarti kaip si deserta pagaminti?
A:Sveiki, klasikinis receptas yra su pienu ir būtinai aromatizuotu vanile. Vanduo čia tikrai netinka, nes nesuteikia jokio skonio o tik išryškina kiaušinio skonį. Šitą video mes ruošėme mūsų partneriui.
×Ką daryti, jei prisvilo keptas viščiukas?
Kokį vyną rinktis prie jautienos kepsnio?
Klauskite ir atsakysime.
Atsakymus rasite čia.
TOP 5 NAUJIENOS
- 2019 02 15, 7:50 Gerai picai paruošti daug vietos nereikia! „Daržas“ – nauja ir tikriausiai mažiausia picerija Vilniuje
- 2019 02 13, 15:00 Saldi Valentino dovana: TOP 20 VMG receptų su šokoladu
- 2019 02 12, 15:00 Madingiausioje Vilniaus kepykloje bandelių su varške nerasite
- 2018 01 26, 7:50 Tiek mitų begriuvo seniai: neuromokslininkė – apie žaliavalgystę, glitimo netoleravimą ir nevalgius vaikus
- 2017 08 10, 15:00 Vilniaus „brunch’ų“ reidas: VMG įvertino net 10 vietų, kuriose verta pradėti rytą
TOP 5 RECEPTAI
#1422Kokosiniai batonėliai
Ingredientai:
400 ml kokosų pieno (1 skardinės)
150 g kokosų drožlių
5 šaukštų klevų sirupo arba agavų nektaro
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto
2 šaukštų kokosų aliejaus
1 šaukštelio vanilės pupelių ekstrakto
2 šaukštelių uogų miltelių
100 g juodojo šokolado
Liofilizuotų uogų
PARUOšIMO BŪDAS:
- Kelioms valandoms į šaldytuvą įdėkite kokosų pieno skardinę. Atidarę atšaldytą skardinę atsargiai išimkite viršuje atsiskyrusį kokosų kremą – jis ir bus naudojamas šio deserto gamybai.
- Į didelį dubenį suberkite kokosų drožles, klevų sirupą, kokosų kremą bei žiupsnelį druskos ir muskato. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Įpilkite ištirpintą kokosų aliejų, vanilės pupelių ekstraktą bei uogų miltelius ir viską suminkykite iki lipnios formavimui tinkamos masės.
- Norėdami švelnesnės tekstūros, batonėlių masės ruošimui naudokite maisto smulkintuvą, visus ingredientus gerai permaldami.
- Formuokite batonėlius ir dėkite juos ant kepimo popieriumi iškloto padėkliuko. Kol bus ruošiamas šokolado glajus, įdėkite batonėlius į šaldytuvą 2–3 val.
- Šokolado plytelę sulaužykite mažais gabalėliais ir švelniai maišydami ištirpinkite dubenėlyje, įstatytame į karštą, bet ne verdantį vandenį.
- Po vieną nardinkite batonėlius į ištirpintą šokoladą ir atsargiai vėl padėkite ant kepimo popieriaus. Pabarstykite liofilizuotomis uogomis. Leiskite šokoladui atvesti ir sutvirtėti.
Raktažodžiai:
IŠBANDYKITE:
No items foundArray ( [SERVER_SOFTWARE] => Apache/2.4.10 (Debian) [REQUEST_URI] => /receptai/kokosiniai-batoneliai/ [PHPRC] => /etc/php/7.2/cgi/php.ini [PHP_FCGI_CHILDREN] => 8 [PATH] => /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin [PWD] => /var/www/webguru/cgi-bin [SHLVL] => 0 [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 3000 [ORIG_SCRIPT_NAME] => /cgi-bin/php72.fcgi [ORIG_PATH_TRANSLATED] => /var/www/webguru/public_html/index.php [ORIG_PATH_INFO] => /index.php [ORIG_SCRIPT_FILENAME] => /var/www/webguru/cgi-bin/php72.fcgi [CONTENT_LENGTH] => 0 [SCRIPT_NAME] => /index.php [QUERY_STRING] => [REQUEST_METHOD] => GET [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.0 [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1 [REDIRECT_URL] => /index.php [REMOTE_PORT] => 53877 [SCRIPT_FILENAME] => /var/www/webguru/public_html/index.php [SERVER_ADMIN] => webmaster@balt.net [CONTEXT_DOCUMENT_ROOT] => /var/www/webguru/cgi-bin/ [CONTEXT_PREFIX] => /cgi-bin/ [REQUEST_SCHEME] => http [DOCUMENT_ROOT] => /var/www/webguru/public_html [REMOTE_ADDR] => 127.0.0.1 [SERVER_PORT] => 80 [SERVER_ADDR] => 127.0.0.1 [SERVER_NAME] => vmgonline.lt [SERVER_SIGNATURE] => Apache/2.4.10 (Debian) Server at vmgonline.lt Port 80 [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => gzip [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8 [HTTP_USER_AGENT] => CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) [HTTP_CONNECTION] => close [HTTP_X_FORWARDED_FOR] => 34.228.143.13 [HTTP_X_REAL_IP] => 34.228.143.13 [HTTP_HOST] => vmgonline.lt [REDIRECT_STATUS] => 200 [REDIRECT_HANDLER] => application/x-httpd-php72 [REDIRECT_REDIRECT_STATUS] => 200 [FCGI_ROLE] => RESPONDER [PHP_SELF] => /index.php [REQUEST_TIME_FLOAT] => 1550525101.1224 [REQUEST_TIME] => 1550525101 ) 1FACEBOOK
INSTAGRAM
YOUTUBE
LINKEDIN
WEBGuru.lt vmgonline.lt © 2018Svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspaudę mygtuką „Sutinku“, patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su Privatumo politika - Žmonės