#400

Klasikinis bešamelio padažas


15 minučių
6-8 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

40 g sviesto
40 g miltų
500 ml pieno
druskos
žiupsnelio trinto muskato riešuto
1 lauro lapo

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Pakaitinkite pieną kartu su prieskoniais ir jį atidėkite 10–15 minučių. Perkoškite.

2. Miltus pakepinkite svieste, kol gražiai pagels.

3. Plona srovele, nuolat maišydami pilkite pieną į miltų ir sviesto mišinį (roux). Kaitinkite, kol užvirs ir virkite dar 7–10 minučių.

4. Padažui baigiant virti įberkite druskos.

*KĄ DARYTI, JEI VERDANT PADAŽĄ ATSIRANDA GUMULIUKŲ?

Nepaisant to, kad su jau susidariusiais gumuliukais iš dalies galima pakovoti, bet kur kas geriau jų išvengti. Todėl pieną į su sviestu pakepintus miltus reikia pilti po truputį, plona srovele ir nuolat maišant. Maišymui geriau rinkitės specialią šluotelę padažams, o ne šaukštą.

Padažą su jau susidariusiais gumuliukais galima pertrinti per tankų sietelį, bet tokio padažo kokybė bus kiek prastesnė nei išvirto taisyklingai.



IŠBANDYKITE: