#1029

Klasikiniai falafeliai


1 val. 10 min. (Zzz 10 val.)
4 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

400 g sausų avinžirnių
2 šaukštų bulguro kruopų
2 nubrauktų šaukštų miltų
1 vidutinio dydžio svogūno
Gabalėlio aitriosios paprikos
Nedidelio ryšelio petražolių
Nedidelio ryšelio kalendrų
½ šaukštelio kalendrų grūdelių
1 šaukštelio kumino
Žiupsnelio džiovintų bazilikų
1 šaukštelio druskos
1 šaukštelio kepimo miltelių
Aliejaus (gruzdinti)

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Sausus avinžirnius užmerkite mažiausiai 8 val.

2. Paskrudinkite kuminą ir kalendras sausoje keptuvėje, po to kruopščiai sugrūskite.

3. Bulgurą užpilkite verdančiu vandeniu (150 ml) ir palikite 15 min., po to skysčio perteklių nupilkite.

4. Išmirkytus avinžirnius, svogūną, nusunktą bulgurą, papriką, žalumynus sumalkite mėsmale. Suberkite kepimo miltelius, druską, visus prieskonius, miltus ir labai gerai išmaišykite.

5. Dabar galite elgtis dviem būdais:
a. Formuokite nedidelius apvalius kukulius. Įkaitinkite aliejų puode ir gruzdinkite. Iškepusius falafelius nusausinkite ant popierinių rankšluosčių.
b. Laužykite kanonus ir kepkite falafelius orkaitėje. Formuokite nedidelius paplotėlius, dėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje.

6. Patiekite su humusu. Užberkite granatų sėklų ir kalendrų lapelių.

Jei avinžirnių masė nelimpa, galbūt ji yra nepakankamai gerai išmaišyta. Jei ji per sausa, įpilkite šaukštą vandens. Jei per skysta, įberkite dar miltų ir išmaišykite.

Kukuliukus iš aliejaus išgriebkite atsargiai, kad nesusprogtų ir nesubyrėtų.

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE: