#1130

Klasikinė brusketa su lašiša ir kiaušiniu


15 min.
4 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

4 riekelių CEZARIO batono
1 šaukšto geros kokybės alyvuogių aliejaus
4 šaukštelių kreminio sūrelio be priedų
4 riekelių sūdytos lašišos
2 trumpavaisių agurkų
4 kiaušinių
Žiupsnelio rupios druskos
50 ml baltojo vyno acto (virti)

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Dėkite CEZARIO batono riekeles į skardą, šaukite į stipriai įkaitintą orkaitę (Orkaitės t-ra 200 °C). Naudokite grilio funkciją. Kepkite iš abiejų pusių. Iškepusias batono riekeles pašlakstykite alyvuogių aliejumi.

2. Užvirinkite vandenį plačiame puode. Sumažinkite kaitrą, kad vanduo tik judėtų, bet ne kunkuliuotų. Pasūdykite vandenį, supilkite baltojo vyno actą. Atsargiai įleiskite kiaušinį ir virkite apie 4–5 min. Išgriebkite kiaušinį, nusausinkite ant popierinių rankšluosčių.

3. Skrudintą batoną patepkite kreminiu sūreliu, uždėkite agurko riekelių, lašišą, ant viršaus – kiaušinį.



IŠBANDYKITE: