#439

„Kimchi“


2 val. 30 min. (+ 2 dienos)
1 litras
Sudetingas

Ingredientai:

1 vidutinio dydžio pekininio kopūsto
1 nedidelio baltojo ridiko
kelių svogūnų laiškų
1/4 puodelio rupios druskos
5–6 smulkintų česnako skiltelių
1 šaukštelio tarkuoto imbiero
2 šaukštų džiovintų raudonųjų paprikų skiltelių
1 šaukšto aitriųjų paprikų miltelių (galima ir mažiau)
vandens

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Pekininį kopūstą supjaustykite ketvirčiais, o tada susmulkinkite 5 cm pločio gabalėliais. Sudėkite kopūsto gabalėlius į didelį indą, suberkite druską ir gerai išmaišykite. Tada užpilkite vandeniu, kad apsemtų. Prislėkite ir palikite kelioms valandoms.

2. Po kelių valandų gerai nuskalaukite kopūstą po tekančiu vandeniu ir 10–15 minučių palikite kiaurasamtyje, kad nuvarvėtų.

3. Per tą laiką šiaudeliais supjaustykite baltąjį ridiką ir svogūnų laiškus.

4. Kitame dubenėlyje paruoškite pastą: sumaišykite česnaką, imbierą, raudonąsias ir aitriąsias paprikas bei šlakelį vandens.

5. Nuvarvėjusį kopūstą lengvai paspauskite, kad nebeliktų vandens, ir įdėkite į dubenį. Suberkite ridiką, svogūnų laiškus ir pastą. Užsimovę pirštines labai gerai viską išmaišykite ir įtrinkite prieskoniais.

6. Tada sudėkite „kimchi“ į stiklainį, gerai suspauskite, kad apsemtų skystis, uždarykite ir palikite kambario temperatūroje 3–5 dienoms.

7. Galite valgyti šviežią, bet parauginto „kimchi“ skonis – sodresnis. Kiekvieną dieną vis paragaukite ir, kai skonis pasirodys tinkamas, dėkite stiklainį į šaldytuvą.



IŠBANDYKITE: