#528

Kiaulienos troškinys su avinžirniais ir apelsinais


1 val. 10 min.
4 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

800 g kiaulienos šonkaulių
800 g konservuotų avinžirnių (2 mažos skardinės)
2–3 skiltelės česnako
3-4 pomidorai arba 1 mažas skardinė konservuotų savo sultyse pomidorų
1 apelsinas
2 cinamono lazdelės
3-4 gvazdikėliai
Alyvuogių aliejus kepti
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
Druskos

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Dideliame puode įkaitinkite aliejų. Šonkaulius supjaustykite po vieną. Apkepkite šonkaulius su česnaku.

2. Pomidorus, jei naudojate šviežius, nulupkite ir supjaustykite. Jei naudojate konservuotus pomidorus, juos irgi reikia supjaustyti. Nupjaukite 1-2 plačias apelsinų žievelės juosteles. Pomidorus sudėkite į puodą, suberkite raudonėlį, apelsinų žievelę, cinamoną, gvazdikėlius ir troškinkite 30 min.

3. Avinžirnius nukoškite, bet skystį kol kas palikite. Suberkite avinžirnius į puodą, išspauskite apelsino sultis. Pasūdykite. Troškinkite dar 30 minučių. Laikas nuo laiko patikrinkite, ar netrūksta skysčio. Jei trūksta – papildykite, bet nedaug, nes troškinys neturi būti vandeningas.

4. Patiekite su traškia duona.



IŠBANDYKITE: