#

Kiaulienos kepsnys su garstyčiomis, čiobreliais ir traškiomis daržovėmis


55 minutės
6–8 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

1 šaukšto aliejaus
apie 1 kg kiaulienos kumpio
druskos, juodųjų pipirų
2 šaukštelių grūdėtųjų garstyčių
kelių šaukštų kapotų šviežių čiobrelių
2 šaukštų obuolių acto
1 kg bulvių
kelių česnako skiltelių
1 brokolio

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Mėsą įtrinkite druska, pipirais ir apkepkite iš visų pusių didelėje, gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi.
  2. Garstyčias sumaišykite su čiobreliais ir actu. Įtrinkite apkeptą mėsą.
  3. Kiaulieną sudėkite į kepimo formą su bulvėmis bei česnakais ir kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes.
  4. Brokolį išskirstykite smulkiais žiedynais. Apie 2 minutes pavirkite verdančiame vandenyje.
  5. Tuomet perliekite šaltu vandeniu, nusausinkite ir sudėkite į kepimo formą su iškepusia mėsa. Galite įmaišyti pjaustytų pomidorų arba marinuotų daržovių.


IŠBANDYKITE: