#1165

Keptų žiedinių kopūstų tabulė


40 min.
4 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

600–800 g žiedinio kopūsto
1 ryšelio petražolių
1⁄2 ryšelio kalendrų
2–3 šakelių mėtų
4 šaukštų granatų sulčių
8–10 šviežių datulių
6–8 svogūnų laiškų su ropelėmis
Žiupsnelio druskos
1⁄2 šaukštelio malto kumino
50 ml aliejaus
Granatų sėklų (papuošti)

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Žiedinį kopūstą sutarkuokite. Suberkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi, pabarstykite maltu kuminu, druska ir pašlakstykite aliejumi. Kepkite apie 15 min. (170 oC), kol kopūstai taps minkšti.

2. Išimkite datulių kauliukus, supjaustykite datules smulkiais kubeliais.

3. Supjaustykite žalumynus, sumaišykite su žiediniais kopūstais ir datulėmis. Užpilkite granatų sulčių, aliejaus, pasūdykite, užberkite granatų sėklų.

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE: