#081

Keptų paprikų ir pupelių užtepėlė su keptomis bulvėmis


45 minutės
4 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

2 raudonųjų paprikų
2 geltonųjų paprikų
400 g konservuotų baltųjų pupelių
kelių česnako skiltelių
1 šaukšto balzaminio acto
druskos ir juodųjų pipirų
aliejaus
600 g nedidelių bulvių
1–2 šaukštų kepintų kanapių sėklų

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas, apšlakstykite aliejumi ir 15–20 min. kepkite 200 °C orkaitėje. Iškeptas paprikas atvėsinkite ir nulupkite odeles.

2. Kol paprikos kepa, bulves perpjaukite per pusę, apibarstykite druska, pipirais, mėgstamais prieskoniais ir kepkite 200 °C orkaitėje apie 40 min. arba kol bulvės gražiai apskrus.

3. Paruoškite užtepėlę: paprikas, pupeles ir česnako skilteles sudėkite į maisto smulkintuvą, įpilkite kelis
šaukštus aliejaus, balzaminio acto, prieskonių ir susmulkinkite iki vientisos kreminės masės.

4. Iškepusias bulves patiekite su užtepėle ir apibarstykite kanapių sėklomis.



IŠBANDYKITE: