top of page

Keptų paprikų ir česnakų sriuba


Reikia:

  • Druskos, pipirų

  • 2 šaukštų aliejaus

  • 2 šaukštų miltų

  • 2–3 keptų paprikų

  • 1,2 l sultinio (vištienos arba daržovių)

  • 1 šaukšto Provanso žolelių

  • 4 šaukštų tarkuoto sūrio

  • 4 galvučių česnako


1. Česnakų nelupkite, perpjaukite pusiau. Į įkaitintą keptuvę supilkite aliejų ir pjūviu į apačią sudėkite česnakų puseles. Kepkite, kol suminkštės.

2. Tada česnakus išspauskite iš lukštų į keptuvę, suberkite miltus ir grūstuvu česnakus sutrinkite kartu su miltais. Nuolatos maišydami palaipsniui pilkite sultinį.

3. Supylę dalį sultinio, visą masę sudėkite į puodą storu dugnu ir supilkite likusį sultinį, dar įpilkite 0,5 l vandens ir sudėkite smulkintas keptas paprikas. Nuolatos maišykite, kad nesusidarytų gumuliukai.

4. Sudėkite Provanso žoleles ir 12–15 min. pavirinkite ant labai mažos ugnies. Pabaigoje įberkite druskos, pipirų, sudėkite sūrį. Viską sutrinkite trintuvu. Patiekite su duonos lazdelėmis ir avinžirnių paplotėliais.

Naujausi įrašai

bottom of page