top of page

Kepti šonkauliai, kuriems atsispirti neįmanoma


Reikia:

  • 1,5 kg kiaulienos šonkaulių


Marinatui:

  • 100 ml Klasikinio kepsnių padažo

  • 6–8 skiltelių česnako

  • 50 ml aliejaus

  • 1 šaukštelio maltos aštriosios paprikos

  • 1 šaukštelio maltų kalendrų

  • 3 šaukštų Geltonųjų saldžiųjų garstyčių

  • 3 šaukštų balzaminio acto

  • 2 šaukštų rudojo cukraus

  • 2 šaukštų druskos



• Česnaką susmulkinkite. Sumaišykite visus prieskonius ir česnaką. Kitame inde sumaišykite klasikinį kepsnių padažą, geltonąsias saldžiąsias garstyčias, aliejų ir actą, suberkite cukrų ir druską ir palaikykite marinatą 10–15 min.

• Šonkaulius sudėkite į marinatą ir palikite nakčiai marinuotis.

• Išimkite šonkaulius iš marinato – jį išsaugokite kepimui. Kepkite šonkaulius ant vidutiniškai įkaitusių žarijų, kartkartėmis patepdami šonkaulius marinatu.

• Taip pat galite iškepti šiuos šonkaulius ir orkaitėje. Sudėkite juos į skardą, supilkite marinatą, uždenkite kepimo popieriumi ir kepkite 40 min. iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje. Tuomet atidenkite ir pradėkite laistyti šonkauliukus susidariusiu padažu. Kepkite dar 30 min.

• Šonkaulius patiekite su Klasikiniu kepsnių padažu.

Naujausi įrašai

bottom of page