#612

Kepta žuvis su aviečių padažu


Gaminimas 20 min. Kepimas 20 min.
4 asm.
Vidutinis

Ingredientai:

4 nedideli vilkešeriai (arba kitos baltos žuvys)
Druskos
Lydyto sviesto kepti
 
Padažui:
250 g aviečių (galima ir šaldytų)
50 g sviesto
1 „šalotinis“ svogūnas
1 šaukštas raudonojo vyno acto
Druskos
Žiupsnelis cukraus
Druskos
Lydyto sviesto kepti
 
Padažui:
250 g aviečių (galima ir šaldytų)
4 nedideli vilkešeriai (arba kitos baltos žuvys)
50 g sviesto
1 „šalotinis“ svogūnas
1 šaukštas raudonojo vyno acto
Druskos
Žiupsnelis cukraus

PARUOšIMO BŪDAS:

Ramiai, čia viskas gerai. Žuvis tiesiog surado puikią kalbą su avietėmis.

1. Nuimkite žuvies filė, pasūdykite, dėkite į keptuvę su lydytu sviestu ir kepkite, kol žuvis gražiai apskrus.

2. Supjaustykite „šalotinį“ svogūną, ištirpinkite keptuvėje sviestą, sužerkite svogūnus ir kepkite nustatę mažą kaitrą, kol svogūnai suminkštės. Kelias uogas atidėkite. Suberkite avietes į padažą, trumpai pavirkite.

3. Supilkite actą, įberkite druskos, paskaninkite cukrumi, viską pakaitinkite kelias minutes ant mažos kaitros. Suberkite likusias uogas, permaišykite.

4. Žuvį patiekite su padažu ir kruopainiais.



IŠBANDYKITE: