#117

Kepta višta


60 minučių
Visai šeimai
Vidutinis

Ingredientai:

1–1,5 kg vištos
 
Marinatui:
50 g „Dansukker“ cukraus „Farinas“

Rudasis drėgnasis cukrus „Farinas“ yra pagamintas iš cukraus ir cukranendrių cukraus sirupo. Produktas turi ryškų skonį bei aromatą, jis naudojamas kepinių, giros, šaltų ir karštų gėrimų gaminimui. Tinka kaip prieskonis grilio patiekalams, padažams.

www.dansukker.lt


50 ml sojų padažo
2 šaukštų garstyčių
6 šaukštų baltojo vyno
4 šaukštų alyvuogių aliejaus
4 smulkintų skiltelių česnako
1 smulkintos aitriosios paprikos
druskos, pipirų

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Dubenyje sumaišykite marinatui skirtus produktus.

2. Marinatu gerai įtrinkite vištą. Palikite marinuotis per naktį.

3. Dėkite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 20 min. Sumažinkite temperatūrą iki 180 °C ir kepkite dar apie 40 min. (Jei pradėtų degti, uždenkite folija.)

4. Vištą patiekite su mėgstamomis daržovėmis.

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE: