#

Kepta višta su Provanso žolelėmis


1 val 30 min
4 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

2 šaukštų aliejaus
5 skiltelių smulkinto česnako
1 šaukšto citrinos sulčių
1 šaukštelio cukraus
1 šaukštelio džiovintų čiobrelių
1 šaukštelio džiovintų rozmarinų
1 šaukštelio džiovintų raudonėlių
½ šaukštelio maltų juodųjų pipirų
½ šaukštelio Kajeno paprikos
druskos
1 vištos
1 kg mėgstamų šakninių daržovių (bulvių, morkų, svogūnų, moliūgų)
1 šaukšto citrinos sulčių
1 šaukštelio cukraus
1 šaukštelio džiovintų čiobrelių
1 šaukštelio džiovintų rozmarinų
1 šaukštelio džiovintų raudonėlių
½ šaukštelio maltų juodųjų pipirų
½ šaukštelio Kajeno paprikos
druskos
1 vištos
1 kg mėgstamų šakninių daržovių (bulvių, morkų, svogūnų, moliūgų)
2 šaukštų aliejaus
5 skiltelių smulkinto česnako

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Mažame indelyje sumaišykite prieskonius su aliejumi.
  2. Įtrinkite vištą prieskonių mišiniu.
  3. Daržoves supjaustykite, kad būtų panašaus dydžio, ir sudėkite į kepimo formą su višta.
  4. Kepkite iki 185 °C įkaitintoje orkaitėje apie 1 val.


IŠBANDYKITE: