#

Kepta višta su kalėdiniu spanguolių glajumi ir grikiais


1 valanda 20 minučių
4–6 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

Glajui:
100 g šviežių arba šaldytų spanguolių
170 g medaus
60 ml ryžių acto
Kepimui:
1 vištos
50 g tirpinto svieto
1 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos
druskos, juodųjų pipirų

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Į nedidelį puodą sudėkite spanguoles, medų ir supilkite ryžių actą.
  2. Kaitinkite ant vidutinės kaitros, kol užvirs, tuomet sumažinkite ugnį ir kaitinkite dar apie 5 minutes.
  3. Pertrinkite gautą masę per sietelį, kad atskirtumėte spanguolių odeles.
  4. Gautą glajų išmaišykite ir palikite atvėsti.
  5. Tuo metu vištą įdėkite į kepimo formą, aptepkite puse kiekio turimo sviesto, įtrinkite druska, pipirais ir paprika. Kepkite 20 minučių iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, formą įstatę žemiausioje dalyje.
  6. Patepkite vištą likusiu sviestu ir keliais šaukštais glazūros. Kepkite apie 10 minučių.
  7. Dar kartą aptepkite vištą likusiu glajumi ir kepkite apie 30 minučių. Patiekite su virtais grikiais, žalumynais ir apibarstę šviežiomis spanguolėmis.


IŠBANDYKITE: