#1078

Kepta višta spanguolių marinate


1 val. 30 min.
4-6 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

1 viščiuko
1 šaukšto džiovintų kalendrų
1 šaukšto citrininių pipirų
Žiupsnelio džiovintos aitriosios paprikos
3 šaukštų DAN SUKKER rudojo cukraus sirupo
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
6 skiltelių česnako
200 g spanguolių
50 g SANTA MARIA sojų padažo
200 g šalto rūkymo šoninės
300 g morkų
300 g bulvių
100 g žirnių daigų
Druskos, pipirų

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Spanguoles, česnaką, rudojo cukraus sirupą, kalendras, aitriąją papriką, citrininius pipirus, alyvuogių aliejų ir sojų padažą sutrinkite virtuviniu smulkintuvu iki vientisos masės. Pabarstykite druska, pipirais ir permaišykite. Šiuo marinatu ištrinkite viščiuką ir kepkite iki 160 ℃ įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.
  2. Morkas ir bulves nuskuskite skustuku ir supjaustykite 4 cm ilgio bokšteliais. Kiekvieną morkos ir bulvės bokštelį apvyniokite šonine ir kepkite kartu su vištiena, kai jai liks kepti 30 min.
  3. Iškeptą viščiuką papuoškite žirnių daigais.
Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE: