- Naujienos
- Lietuva
- Pasaulis
- Renginiai
- Patarimai
- Žmonės
- Kelionės
- Skanios vietos
- 99 skaniausios vietos Baltijos šalyse
- Vilniaus gastronomijos savaitė
- Receptai
KULINARINĖ GREITOJI
-
K:
Laba diena,
Susidomėjau pabandyti iš avinžirnių skysčio išplakti morengus, tačiau plakdama ilgai nepastebėjau, kad būtų standi masė. Po to sudėjau cukraus pudrą ir pasidarė skysta masė. Ką ne taip darau? Kaip viską tiksliai padaryt?:)
A:Sveiki, išties aquafabos morengus reikia prijaukinti. Pirmiausia, nuoviras turi būti be jokių kitų priedų – cukraus, acto, etc., tad jei naudojate pirktinį – būtinai žiūrėkite sudėtį. Nuoviras taip turi būti šiek tiek tąsus – jo konsistencija turėtų būti panaši į kiaušinio baltymą. Tad sutirštinimui nuovirą galima kiek pavirti. Nuoviras turi būti labai gerai atšaldytas. Ir – bandyti-bandyti-bandyti.
-
K:
Laba diena,
A:
Patarkite, kada kepiniuose reikia naudoti kepinių margariną, o kada visgi rinktis sviestą? Ar visuose kepiniuose galima naudoti specialių kepinių margariną vietoj sviesto? Mačiau netgi yra kepinių margarino su sviestu.Sveiki, esminis skirtumas – jūsų skonis, poreikiai, galimybės, alergijų buvimas, etc. Kepiniai gausis ir su sviestu ir su margarinu.
×Ką daryti, jei prisvilo keptas viščiukas?
Kokį vyną rinktis prie jautienos kepsnio?
Klauskite ir atsakysime.
Atsakymus rasite čia.TOP 5 NAUJIENOS
- 2018 04 19, 7:50 Išskirtinis interviu su naujuoju restorano „Dublis“ šefu (tik VMG)
- 2018 04 17, 7:50 Mokslininkė pasisakė apie supermaistą ir sulčių detoksikaciją. Anksčiau pati tuo tikėjo!
- 2018 04 20, 13:00 Sužinokite, kas pateko į skaniausių vietų Baltijos šalyse gidą (sąrašas)
- 2018 04 16, 18:30 Tai išvydusios, nuotakos niekada nebegrįš prie tortų. Šis desertų šou nukonkuruos net fejerverkus!
- 2018 04 18, 7:50 Kebabų rinkos laukia dideli pokyčiai – Mantas Katleris imasi kebabų verslo! (papildyta)
TOP 5 RECEPTAI
#1078Kepta višta spanguolių marinate
Ingredientai:
1 viščiuko
1 šaukšto džiovintų kalendrų
1 šaukšto citrininių pipirų
Žiupsnelio džiovintos aitriosios paprikos
3 šaukštų DAN SUKKER rudojo cukraus sirupo
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
6 skiltelių česnako
200 g spanguolių
50 g SANTA MARIA sojų padažo
200 g šalto rūkymo šoninės
300 g morkų
300 g bulvių
100 g žirnių daigų
Druskos, pipirų
PARUOšIMO BŪDAS:
- Spanguoles, česnaką, rudojo cukraus sirupą, kalendras, aitriąją papriką, citrininius pipirus, alyvuogių aliejų ir sojų padažą sutrinkite virtuviniu smulkintuvu iki vientisos masės. Pabarstykite druska, pipirais ir permaišykite. Šiuo marinatu ištrinkite viščiuką ir kepkite iki 160 ℃ įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.
- Morkas ir bulves nuskuskite skustuku ir supjaustykite 4 cm ilgio bokšteliais. Kiekvieną morkos ir bulvės bokštelį apvyniokite šonine ir kepkite kartu su vištiena, kai jai liks kepti 30 min.
- Iškeptą viščiuką papuoškite žirnių daigais.
Raktažodžiai:
IŠBANDYKITE:
Array ( [SERVER_SOFTWARE] => Apache/2.4.10 (Debian) [REQUEST_URI] => /receptai/kepta-vista-spanguoliu-marinate/ [PHPRC] => /etc/php/7.2/cgi/php.ini [PHP_FCGI_CHILDREN] => 8 [PATH] => /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin [PWD] => /var/www/webguru/cgi-bin [SHLVL] => 0 [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 3000 [ORIG_SCRIPT_NAME] => /cgi-bin/php72.fcgi [ORIG_PATH_TRANSLATED] => /var/www/webguru/public_html/index.php [ORIG_PATH_INFO] => /index.php [ORIG_SCRIPT_FILENAME] => /var/www/webguru/cgi-bin/php72.fcgi [CONTENT_LENGTH] => 0 [SCRIPT_NAME] => /index.php [QUERY_STRING] => [REQUEST_METHOD] => GET [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.0 [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1 [REDIRECT_URL] => /index.php [REMOTE_PORT] => 40864 [SCRIPT_FILENAME] => /var/www/webguru/public_html/index.php [SERVER_ADMIN] => webmaster@balt.net [CONTEXT_DOCUMENT_ROOT] => /var/www/webguru/cgi-bin/ [CONTEXT_PREFIX] => /cgi-bin/ [REQUEST_SCHEME] => http [DOCUMENT_ROOT] => /var/www/webguru/public_html [REMOTE_ADDR] => 127.0.0.1 [SERVER_PORT] => 80 [SERVER_ADDR] => 127.0.0.1 [SERVER_NAME] => vmgonline.lt [SERVER_SIGNATURE] => Apache/2.4.10 (Debian) Server at vmgonline.lt Port 80 [HTTP_IF_MODIFIED_SINCE] => Sat, 20 Jan 2018 05:00:36 GMT [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8 [HTTP_USER_AGENT] => CCBot/2.0 (http://commoncrawl.org/faq/) [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => x-gzip, gzip, deflate [HTTP_CONNECTION] => close [HTTP_X_FORWARDED_FOR] => 54.81.166.196 [HTTP_X_REAL_IP] => 54.81.166.196 [HTTP_HOST] => vmgonline.lt [REDIRECT_STATUS] => 200 [REDIRECT_HANDLER] => application/x-httpd-php72 [REDIRECT_REDIRECT_STATUS] => 200 [FCGI_ROLE] => RESPONDER [PHP_SELF] => /index.php [REQUEST_TIME_FLOAT] => 1524420666.0454 [REQUEST_TIME] => 1524420666 ) 1FACEBOOK
INSTAGRAM
YOUTUBE
LINKEDIN
SOUNDCLOUD
WEBGuru.lt vmgonline.lt © 2015 - Receptai