#1268

Kepta višta – ir tuo viskas pasakyta


1 val. 15min.
4-6 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

1 viščiuko (1,4–1,6 kg)
1 citrinos
3–4 šakelių petražolių
2 pakelių SANTA MARIA sausojo marinato „BBQ Rub Beer Can Chicken“
2 svogūnų
50 g labai minkšto sviesto
Keptų batatų, spalvotų morkų (patiekti)
SANTA MARIA padažo „American BBQ Sauce Sweet & Spicy Chipotle“ (patiekti)

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Viščiuką nuplaukite, gerai nusausinkite. Citriną supjaustykite ketvirtadaliais ir ja ištrinkite viščiuką, palikite citriną viduje. Į vidų taip pat įdėkite sumaigytas petražolių šakeles. Viščiuką gausiai apibarstykite SANTA MARIA sausuoju marinatu „BBQ Rub Beer Can Chicken“.

2. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, sumaigykite su sviestu ir sudėkite į skardelę.

3. Viščiuko kojeles suriškite, o sparnus sukiškite į „kišenėles“ (tiesiog įpjaukite filė šonuose). Viščiuką padėkite ant svogūnų.

4. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C ir kepkite 60 min., kartkartėmis palaistydami viščiuką susidariusiomis sultimis.

5. Patiekite su keptomis daržovėmis ir SANTA MARIA padažu „American BBQ Sauce Sweet & Spicy Chipotle“.

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE: