top of page

Kepta višta – ir tuo viskas pasakyta


Kepta višta – ir tuo viskas pasakyta, vmg receptas

4-6 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 1 val.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 1 viščiuko (1,4–1,6 kg)

  • 1 citrinos

  • 3–4 šakelių petražolių

  • 2 pakelių SANTA MARIA sausojo marinato „BBQ Rub Beer Can Chicken“

  • 2 svogūnų

  • 50 g labai minkšto sviesto

  • Keptų batatų, spalvotų morkų (patiekti)

  • SANTA MARIA padažo „American BBQ Sauce Sweet & Spicy Chipotle“ (patiekti)

1. Viščiuką nuplaukite, gerai nusausinkite. Citriną supjaustykite ketvirtadaliais ir ja ištrinkite viščiuką, palikite citriną viduje. Į vidų taip pat įdėkite sumaigytas petražolių šakeles. Viščiuką gausiai apibarstykite SANTA MARIA sausuoju marinatu „BBQ Rub Beer Can Chicken“.

2. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, sumaigykite su sviestu ir sudėkite į skardelę.

3. Viščiuko kojeles suriškite, o sparnus sukiškite į „kišenėles“ (tiesiog įpjaukite filė šonuose). Viščiuką padėkite ant svogūnų.

4. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C ir kepkite 60 min., kartkartėmis palaistydami viščiuką susidariusiomis sultimis.

5. Patiekite su keptomis daržovėmis ir SANTA MARIA padažu „American BBQ Sauce Sweet & Spicy Chipotle“.

Naujausi įrašai

bottom of page