top of page

Kepta lašišos filė su traškia plutele


Kepta lašišos filė su traškia plutele, vmg receptas

4 asm.

Gaminimas 30 min.


Reikia:

  • 4 gabaliukų filė su oda (po ~130–140 g)

  • Pirmojo spaudimo ypač tyras rūkytas alyvuogių aliejus OMEDOIL Smoked (kepti)

  • Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • Bulvyčių, žaliųjų žirnelių, čoriso (patiekti)

1. Pasiruoškite mentelę apversti. Jei tai darysite žnyplėmis, žuvis gali subyrėti.Išimkite žuvį iš šaldytuvo maždaug 30 min. prieš kepant, kad nebūtų labai šalta.

3. Nusausinkite žuvį. Žuvies odą gausiai pabarstykite druska ir pipirais.

4. Dėkite žuvį oda į apačią, iš viršaus prispauskite mentele ir kepkite apie 5 min. Tada atsargiai apverskite ir kepkite iš kitos pusės dar 3–5 min.

5. Patiekite su maigytomis bulvytėmis, žirneliais ir pakeptu čorisu.

Naujausi įrašai

bottom of page