#1180

Keksiukų formelėje kepti jautienos ir avinžirnių kotletai su svarainių padažu


40 min.
3-4 asm.
Lengvas

Ingredientai:

600 g jautienos
200 g avinžirnių
1 šaukštelio kario miltelių
1 kiaušinio
saujelės kalendros
30 g džiovintų svarainių
1 svogūno
200 g grietinėlės
500 g virtų bulvių
50 g kietojo sūrio
1 šakelės rozmarino
druskos, pipirų
aliejaus (kepti)

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Jautieną sumaišykite su virtais arba konservuotais avinžirniais, kario prieskoniais, kiaušiniu, kapota kalendra, druska ir pipirais.
  2. Į formeles dėkite kotletukus ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C, apie 20 min.
  3. Svarainius nuplikykite ir supjaustykite kubeliais kartu su svogūnu. Apkepkite svogūną ir sudėkite svarainius. Užpilkite grietinėle ir nugarinkite, pagardinkite druska ir pipirais.
  4. Virtas bulves pagrūskite puode ir pakepinkite su alyvuogių aliejumi, kietuoju sūriu ir kapotais rozmarinais.
  5. Patiekite kotletukus su bulvėmis ir padažu.


IŠBANDYKITE: