#943

Keksas su parmezanu


1 valanda
6-8 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

4 kiaušinių
120 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
40 ml aliejaus
100 ml pieno
 80 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
60 g tarkuoto kietojo sūrio
1 šaukšto krakmolo
Aliejaus (formai patepti)
100 g braškių
100 g grietinėlės

PARUOšIMO BŪDAS:

• Atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius išplakite su 70 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus iki kreminės tirštos masės. Nuolat maišydami supilkite aliejų ir pieną. Suberkite miltus, persijotus su kepimo milteliais, ir sudėkite tarkuotą sūrį.

• Išplakite baltymus su 50 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus, suberkite krakmolą. Gautą masę labai atsargiai sumaišykite su trynių-miltų mase.

• Pilkite tešlą į aliejumi pateptą formą. Braškes supjaustykite ir susmeikite į tešlą.

• Kepkite maždaug 40 min. Ar keksas iškepęs, tikrinkite mediniu iešmeliu.

• Ataušusį keksą padenkite plakta grietinėle.

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE: