#046

Keksas su braškėmis


45 minutės
8 asmenims
Vidutinis


Rekomenduojame:

„Philips Daily Collection“ plaktuvas

Šis „Philips Daily Collection“ plaktuvas padeda pagaminti skanius konditerijos ar kulinarijos gaminius visai šeimai. Jo galingas, bet tyliai veikiantis 400 W variklis ir 3 greičiai lengvai ir greitai išplak, suminko, sumaišo. Nerūdijančio plieno plaktuvėlių ir tešlos kablių pagalba apdorosite net ir sunkiausiai įveikiamą tešlą. Gaminti dar niekada nebuvo taip lengva.

www.philips.lt

Ingredientai:

3 kiaušinių
5 šaukštų „Dansukker“ cukraus „Panevėžio plius“

Iš Lietuvoje užaugintų cukrinių runkelių pagamintas cukrus „Panevėžio Plius” – tai produktas, kuris kaip saldiklis naudojamas beveik viskam: kepiniams, uogienei, sultims pasaldinti ir t.t. Cukrus sustiprina natūralų vaisių, uogų, daržovių skonį ir kvapą.

www.dansukker.lt


1 šaukštelio „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile

Tai birūs cukraus milteliai su juodais grūdeliais. Pastarieji – ne kas kita, kaip natūralios vanilės orchidėjos dalelės, kurios suteikia cukrui švelnų vanilės skonį ir aromatą. Šiuo cukrumi gardinkite blynus, padažus, vaisius, gėrimus. Jis naudojamas vanilės padažui gaminti. Tai puikus priedas prie šventinių vaisių salotų ar karštų gėrimų.

www.dansukker.lt


1 tarkuotos apelsino žievelės
½ tarkuotos citrinos žievelės
1 šaukštelio kepimo miltelių
110 g miltų
3 bananų
500 g šviežių braškių
4 šaukštų kepintų smulkintų lazdynų riešutų
3 šaukštų „Dansukker“ cukraus „Farinas“

Rudasis drėgnasis cukrus „Farinas“ yra pagamintas iš cukraus ir cukranendrių cukraus sirupo. Produktas turi ryškų skonį bei aromatą, jis naudojamas kepinių, giros, šaltų ir karštų gėrimų gaminimui. Tinka kaip prieskonis grilio patiekalams, padažams.

www.dansukker.lt


PARUOšIMO BŪDAS:

1. Į dubenį sumuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų. Plakikliu gerai išplakite, kad nesijaustų cukraus kristalų. Suberkite tarkuotas apelsino ir citrinos žieveles.

2. Suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir užmaišykite tešlą.

3. Kepimo formą (20 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi. Ant dugno sudėkite laužytus bananus, pusę braškių ir užpilkite paruošta tešla.

4. Ant viršaus sudėkite likusias braškes ir užberkite riešutus, sumaišytus su drėgnuoju cukrumi „Farinas“.

5. Kepkite 180 °C orkaitėje apie 25–30 min.

6. Atvėsusį keksą apsijokite cukraus milteliais.



IŠBANDYKITE: