#1298

Kebabas pitoje su baklažanų maltiniais


60 min.
2 asm
Vidutinis

Ingredientai:

2 pitų
2 orkaitėje keptų baklažanų (po ~350 g)
1 kiaušinio
40 g tarkuoto kietojo sūrio
40 g panko džiūvėsėlių
Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų (arba pagal skonį)
Aitriosios paprikos (pagal skonį)
1 šaukštelio chmeli-suneli prieskonių
Aliejaus (pašlakstyti)
2 šaukštų humuso
100 g jogurto
100 g tepamo ožkų sūrio
1 šaukšto žagrenių
1 skiltelės česnako
Žiupsnelio maltų kuminų
2 pomidorų
Mėgstamų salotų lapų
Mini ožkų sūrelių
Keptų ir marinuotų paprikų
1/2 raudonojo svogūno

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Baklažanų minkštimą sumaigykite šakute, įmuškite kiaušinius, suberkite likusius produktus ir viską gerai sumaišykite. Šaukštu baklažanų masę dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą arba ant silikoninio kilimėlio. Pašlakstykite aliejumi.
  2. Kepkite apie 30 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
  3. Sumaišykite jogurtą, tepamą ožkų sūrį, šaukštelį žagrenių, kuminus ir smulkintus česnakus.
  4. Likusius žagrenius sumaišykite su plonai pjaustytais svogūnais. Svogūnus taip pat pasūdykite ir lengvai pamaigykite.
  5. Pitas viduje patepkite humusu ir jogurto padažu. Sudėkite maltinius, mini ožkų sūrelius, pjaustytus pomidorus ir paprikas, salotų lapus, užberkite svogūnų.
Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE:


No items found