#771

Kalėdinis figų ir pasiflorų pyragas


1 valanda 30 minučių
8-10 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

Pagrindo tešlai:
100 g miltų
50 g cukraus
1 nubrauktas šaukštelis kepimo miltelių
60 g sviesto
1 kiaušinis
Imbiero miltelių, cinamono, tarkuoto muskato riešuto
 
Įdarui:
500 g varškės pyragams kepti
250 g rikotos
100 g cukraus
2 kiaušiniai
1 vanilės ankštis
 
Papuošti:
4–5 šviežios figos
4 pasifloros
100 g mėlynių
50 g aviečių
Klevų sirupas apšlakstyti
Mėtų lapeliai
Miltelinio cukraus pabarstyti
Miltelinio cukraus pabarstyti
Mėtų lapeliai
Klevų sirupas apšlakstyti
50 g aviečių
100 g mėlynių
4 pasifloros
4–5 šviežios figos
Papuošti:
 
1 vanilės ankštis
2 kiaušiniai
100 g cukraus
250 g rikotos
500 g varškės pyragams kepti
Pagrindo tešlai:
100 g miltų
50 g cukraus
1 nubrauktas šaukštelis kepimo miltelių
60 g sviesto
1 kiaušinis
Imbiero miltelių, cinamono, tarkuoto muskato riešuto
 
Įdarui:

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Tešlai sumaišykite visus sausus produktus ir dėkite šaltą sviestą, supjaustytą kubeliais. Trupinkite tarp pirštų, kol išeis trupiniai. Įmaišykite kiaušinį ir minkykite iki vientisos masės.

2. Tada tešlą pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą.

3. Atšaldytą tešlą iškočiokite ir išklokite ja 24 cm skersmens formą. Kepkite 15–20 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.

4. Sumaišykite varškę ir rikotą su cukrumi, sudėkite išskobtas vanilės ankšties sėklytes. Įmuškite kiaušinius ir viską gerai sumaišykite. Pilkite tešlą ant pakepto pagrindo ir kepkite dar apie 20 min.

5. Supjaustykite figas. Ant iškepusio ir atvėsusio pyrago viršaus dėkite plonai pjaustytas figas, išspauskite pasifloras, užberkite mėlynių ir aviečių, apšlakstykite klevų sirupu. Pyragą pabarstykite milteliniu cukrumi ir papuoškite mėtų lapeliais.



IŠBANDYKITE: