top of page

Kalakuto filė, įdaryta batatais, moliūgais ir apelsinais


Reikės:

  • 0,8 kg kalakuto filė

  • 150 g batato

  • 100 g nuvalyto moliūgo

  • 1 skiltelės česnako

  • 1 šaukštelio apelsino nutarkuotos žievelės

  • 50 ml apelsinų sulčių

  • 50 g sviesto

  • 1 šaukštelio Provanso žolelių

  • Žiupsnelio druskos

  • Šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • Aliejaus (kepti)


Garnyrui:

  • 300 g šakninių daržovių (pastarnokų, salierų)

  • 200 g briuselinių kopūstų

  • 300 g batatų

  • 1 apelsino

  • Žiupsnelio druskos

  • Lydyto sviesto kepti



1. Moliūgą, česnaką ir batatą sutarkuokite, sumaišykite su apelsinų sultimis bei tarkuota žievele ir apkepkite pusėje kiekio sviesto, kol daržovės suminkštės. Pasūdykite ir įberkite Provanso žolelių. Viską gerai išmaišykite ir ataušinkite.

2. Mėsą perpjaukite taip, kad pasidarytų gana plonas lakštas, jį lengvai pamuškite, pasūdykite, pabarstykite pipirais. Patepkite likusiu minkštu sviestu, uždėkite daržovių įdarą ir susukite. Vyniotinį apkepkite stipriai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, po to dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardelę ir šaukite į orkaitę (Orkaitės t-ra 180 °C).

3. Šaknines daržoves, skirtas garnyrui nuvalykite, supjaustykite vienodo dydžio kubeliais. Gilioje keptuvėje apvirkite jas pasūdytame vandenyje 2–3 min., po to vandenį nupilkite, sudėkite sviestą ir patroškinkite, kol daržovės suminkštės.

4. Briuselinius kopūstus nuvalykite, nupjaukite kietus kotelius. Apvirkite 2–3 min. pasūdytame vandenyje, nukoškite ir sumaišykite su jau paruoštomis daržovėmis. Pašlakstykite apelsino sultimis.

5. Apelsiną supjaustykite riekelėmis ir pakepkite sausoje keptuvėje.

6. Kalakutieną patiekite su daržovių garnyru.

Naujausi įrašai

bottom of page