Reikės:
0,8 kg kalakuto filė
150 g batato
100 g nuvalyto moliūgo
1 skiltelės česnako
1 šaukštelio apelsino nutarkuotos žievelės
50 ml apelsinų sulčių
50 g sviesto
1 šaukštelio Provanso žolelių
Žiupsnelio druskos
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Aliejaus (kepti)
Garnyrui:
300 g šakninių daržovių (pastarnokų, salierų)
200 g briuselinių kopūstų
300 g batatų
1 apelsino
Žiupsnelio druskos
Lydyto sviesto kepti
1. Moliūgą, česnaką ir batatą sutarkuokite, sumaišykite su apelsinų sultimis bei tarkuota žievele ir apkepkite pusėje kiekio sviesto, kol daržovės suminkštės. Pasūdykite ir įberkite Provanso žolelių. Viską gerai išmaišykite ir ataušinkite.
2. Mėsą perpjaukite taip, kad pasidarytų gana plonas lakštas, jį lengvai pamuškite, pasūdykite, pabarstykite pipirais. Patepkite likusiu minkštu sviestu, uždėkite daržovių įdarą ir susukite. Vyniotinį apkepkite stipriai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, po to dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardelę ir šaukite į orkaitę (Orkaitės t-ra 180 °C).
3. Šaknines daržoves, skirtas garnyrui nuvalykite, supjaustykite vienodo dydžio kubeliais. Gilioje keptuvėje apvirkite jas pasūdytame vandenyje 2–3 min., po to vandenį nupilkite, sudėkite sviestą ir patroškinkite, kol daržovės suminkštės.
4. Briuselinius kopūstus nuvalykite, nupjaukite kietus kotelius. Apvirkite 2–3 min. pasūdytame vandenyje, nukoškite ir sumaišykite su jau paruoštomis daržovėmis. Pašlakstykite apelsino sultimis.
5. Apelsiną supjaustykite riekelėmis ir pakepkite sausoje keptuvėje.
6. Kalakutieną patiekite su daržovių garnyru.