#1530

Kalakutienos vyniotinis itališku stiliumi


1 val. 30 min.
4-6 asm.
Sudetingas

Ingredientai:

300 g ARVI šviežios kalakuto filė arba ARVI šviežių kalakuto krūtinėlių pjausnių
Žiupsnelio druskos
300 g ARVI šviežio kalakuto šlaunelių mėsos faršo
1 šaukšto pesto
1 skiltelės česnako
1–2 šaukštų vandens
1 šaukštelio tarkuotos citrinų žievelės
50–60 g špinatų lapų
125 g mini mocarelos
Glajui:
30 ml aliejaus
1 šaukštelio pomidorų pastos
1 šaukšto medaus arba cukraus sirupo
1 šaukšto citrinų sulčių

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Šviežią kalakuto filė supjaustykite taip, kad būtų plonas sluoksnis. Pasūdykite, uždenkite maistine plėvele ir pamuškite, kad mėsos sluoksnis būtų vienodo storio. Taip pat galite naudoti ir šviežius kalakuto krūtinėlių pjausnius.
  2. Šviežią kalakuto šlaunelių mėsos faršą sumaišykite su pestu ir smulkintu česnaku, pasūdykite, įpilkite vandens ir suberkite citrinų žievelę, labai gerai išmaišykite.
  3. Šviežios kalakuto filė lakštus sudėkite ant lentos, gausiai padėliokite špinatų lapų, ant jų sudėkite plonu sluoksniu paruoštą šviežią kalakuto šlaunelių mėsos faršą su pestu, per vidurį išdėliokite mini mocarelos rutuliukus. Viską suvyniokite ir užriškite.
  4. Dėkite į skardelę ir šaukite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę. Kepkite 20–25 min. ir pradėkite vyniotinį teptuku tepti glajumi. Jam pagaminti visus produktus, skirtus glajui, suplakite kartu.
  5. Iš viso kepkite 50–60 min. Galite patiekti ir karštą, ir šaltą.

 

Analogiškai galite pagaminti vyniotinį indiškais motyvais – pakeiskite pestą lydytu sviestu su garam masala, o mocarelą – panyru. Galite naudoti špinatus, o galite – ir burokėlių arba mangoldų lapus. Visa kita gaminkite lygiai taip pat.

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE:


No items found