top of page

Kalakutienos vyniotiniai su kumpiu ir špinatais


Reikia:

  • 4 kalakutienos filė gabaliukų (po 100 g)

  • 4 riekelių vytinto kumpio

  • 50 g didelių špinatų lapų

  • ½ šaukštelio česnakų granulių

  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus

  • 50 g sviesto

  • 100 ml baltojo vyno

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų


• Mėsos gabaliukus lengvai pamuškite, pasūdykite, pabarstykite šviežiai grūstais juodaisiais pipirais ir česnakų granulėmis.

• Ant kiekvieno gabaliuko uždėkite po riekelę kumpio, mažą gabaliuką sviesto, po to – špinatų lapus ir susukite suktinuką.

• Didelėje keptuvėje storu dugnu – tokioje, kurią galima būtų šauti į orkaitę – aliejaus ir sviesto mišinyje (imkite dalį likusio sviesto, ne visą) apkepkite suktinukus iš visų pusių. Dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 15 min.

• Išimkite, į keptuvę supilkite vyną, nugarinkite iki pusės. Dėkite likusį sviestą ir jį ištirpinkite. Suktinukus pašildykite padaže. Patiekite kartu su keptomis bulvėmis.

Naujausi įrašai

bottom of page