top of page

Kalakutienos troškinys su džiovintomis slyvomis


Reikia:

  • 600 g kalakutienos mėsos be kaulo

  • 500 g svogūnų

  • 1 šaukštelis cukraus

  • Druskos

  • Lydyto sviesto kepti

  • 8–10 džiovintų slyvų

  • Nubrauktas šaukštelis Provanso žolelių

  • Šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • 100 ml raudonojo vyno


1. Svogūnus supjaustykite plonais šiaudeliais, kepkite lydytame svieste, kol taps auksinės spalvos. Pabarstykite cukrumi ir leiskite karamelizuotis. Išimkite svogūnus, sudėkite kubeliais supjaustytą mėsą ir kepkite stiprioje kaitroje, kad apskrustų.

2. Į keptuvę su mėsa įpilkite raudonojo vyno, suberkite Provanso žoleles, užvirinkite ir mentele nukelkite viską, kas buvo prikepę prie keptuvės dugno.

3. Perkelkite visą keptuvės turinį į storų sienų troškintuvą. Sudėkite svogūnus, įpilkite dar vandens, įberkite druskos ir sudėkite džiovintas slyvas.

4. Uždenkite ir troškinkite silpnoje kaitroje apie 45 min.

Naujausi įrašai

bottom of page