#569

Kalakutienos troškinys su džiovintomis slyvomis


Gaminimas 15 min. Kepimas / troškinimas 1 val.
4 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

600 g kalakutienos mėsos be kaulo
500 g svogūnų
1 šaukštelis cukraus
Druskos
Lydyto sviesto kepti
8–10 džiovintų slyvų
Nubrauktas šaukštelis Provanso žolelių
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
100 ml raudonojo vyno

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Svogūnus supjaustykite plonais šiaudeliais, kepkite lydytame svieste, kol taps auksinės spalvos. Pabarstykite cukrumi ir leiskite karamelizuotis. Išimkite svogūnus, sudėkite kubeliais supjaustytą mėsą ir kepkite stiprioje kaitroje, kad apskrustų.

2. Į keptuvę su mėsa įpilkite raudonojo vyno, suberkite Provanso žoleles, užvirinkite ir mentele nukelkite viską, kas buvo prikepę prie keptuvės dugno.

3. Perkelkite visą keptuvės turinį į storų sienų troškintuvą. Sudėkite svogūnus, įpilkite dar vandens, įberkite druskos ir sudėkite džiovintas slyvas.

4. Uždenkite ir troškinkite silpnoje kaitroje apie 45 min.



IŠBANDYKITE: