8-10 asm.
Gaminimas 10 min.
Kepimas 40 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Reikia:
160 g grikių miltų
50 g kvietinių miltų
50 g geros kokybės tamsios nesaldintos kakavos
30 g DANSUKKER vanilinio cukraus su natūralia vanile
2 nubrauktų šaukštų kepimo miltelių
170 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
100 ml aliejaus
250 ml vandens
300 g aviečių
1. Kartu persijokite grikių miltus, kvietinius miltus, kakavą, DANSUKKER vanilinį cukrų su natūralia vanile, kepimo miltelius, permaišykite ir suberkite DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų. 2. Supilkite aliejų, po to – vandenį ir viską gerai išmaišykite šluotele. 3. Tešlą supilkite į paruoštą keksinę formą, ant viršaus sudėkite dalį aviečių, lengvai įspauskite į vidų. 4. Kepkite 40 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Ar keksas iškepęs, tikrinkite mediniu iešmeliu. 5. Viršų puoškite uogomis.