#126

Kadagiuose marinuotos stintos pagal Vytautą Samavičių


1 val. 30 min.
1 asmeniui
Vidutinis

Ingredientai:

3 stintų
1 šaukštelio manų kruopų
1 šaukštelio miltų
1 šaukšto aliejaus
 
Marinatui:
100 ml vandens
50 ml džino
2 kadagio šakelių
druskos, pipirų
 
Padažui:
1. Grietinės su kiaušiniu:
1 šaukšto grietinės
1 kiaušinio trynio
druskos, pipirų
 
2. Grietinės su žolelėmis:
1 šaukšto grietinės
žiupsnelio krapų
žiupsnelio svogūno laiškų
druskos, pipirų
 
Papuošimui:
2 ridikėlių
 
Sūrio traškučiams:
30 g kietojo sūrio

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Stintas išvalykite, pagardinkite druska, pipirais. Apvoliokite miltų ir manų mišinyje ir iškepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.

2. Iš marinatui skirtų produktų išvirkite marinatą, atvėsinkite.

3. Keptas stintas užpilkite šaltu marinatu ir marinuokite valandą (galima ir ilgiau).

4. Padažui:
1. Kiaušinio trynį pertrinkite per sietelį ir sumaišykite su grietine, druska ir pipirais.
2. Grietinę, svogūno laiškus, krapus, druską ir pipirus sutrinkite virtuvinio kombaino inde iki vientisos masės.

5. Supjaustykite ridikėlius, nuplikykite (suberkite kelioms sekundėms į verdantį vandenį). Tada apkepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.

6. Sūrio traškučiams: per smulkią tarką sutarkuokite kietąjį sūrį. Plonu sluoksniu suberkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir dėkite kepti į 200 °C orkaitę. Kepkite apie 5 min. Atvėsinkite ir sulaužykite.

7. Į lėkštę sudėkite marinuotas stintas, pagardinkite paruoštais padažais, papuoškite ridikėliais ir sūrio traškučiais.



IŠBANDYKITE: