#008

Juodųjų serbentų želė


30 minučių + želės stingimo laikas
4 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

700 ml saldintų juodųjų serbentų sulčių
250 ml juodųjų serbentų vyno
50 ml juodųjų serbentų likerio
1 pakelio (20 g) smulkiai maltos želatinos
2 šaukštų cukraus arba medaus
100 ml vandens
2 šaukštų cukraus arba medaus
1 pakelio (20 g) smulkiai maltos želatinos
50 ml juodųjų serbentų likerio
250 ml juodųjų serbentų vyno
700 ml saldintų juodųjų serbentų sulčių
100 ml vandens

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Vyną supilkite į puodą ir 5 min. pakaitinkite.

2. Supilkite sultis, likerį ir cukrų. Pakaitinkite iki užvirimo.

3. Želatiną ištirpinkite karštame virintame vandenyje.

4. Į karštą vyną supilkite tirpintą želatiną, gerai išmaišykite ir supilkite į formeles.

5. Įstatykite į šaldytuvą ir palikite sustingti.

6. Patiekite su juodųjų serbentų uogomis.



IŠBANDYKITE: