#

Juodoji pica su rūkyta šonine ir pievagrybiais


60 minučių
4 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

Tešlai: 200 ml pieno
2,5 stiklinės miltų
4 g sausų mielių
1 šaukšto cukraus
5 šaukštų alyvuogių aliejaus
druskos
4 šaukštų sepijų rašalo
 
Padažui:
8 marinuotų saldžiųjų raudonų paprikų
4 šaukštų pomidorų pastos
žiupsnelio cukraus
žiupsnelio šviežių kalendrų
druskos, pipirų
 
Picos viršui:
400 g karštai rūkytos šoninės
20 pievagrybių
400 g mocarelos
8 šaukštų alyvuogių aliejaus
keleto šviežių kalendrų lapelių papuošti
druskos, pipirų
žiupsnelio šviežių kalendrų
4 g sausų mielių
1 šaukšto cukraus
5 šaukštų alyvuogių aliejaus
druskos
4 šaukštų sepijų rašalo
 
Padažui:
8 marinuotų saldžiųjų raudonų paprikų
4 šaukštų pomidorų pastos
žiupsnelio cukraus
 
Picos viršui:
400 g karštai rūkytos šoninės
20 pievagrybių
400 g mocarelos
8 šaukštų alyvuogių aliejaus
keleto šviežių kalendrų lapelių papuošti
2,5 stiklinės miltų
Tešlai: 200 ml pieno

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Paruoškite tešlą. Į šiltą pieną suberkite trečdalį miltų, mieles, cukrų, druską ir gerai išmaišykite.

2. Supilkite aliejų ir sepijų rašalą.

3. Berdami likusius miltus užminkykite tešlą. Palikite ją pakilti šiltoje vietoje apie 30–40 min.

4. Pakilusią picos tešlą padalykite į keturias dalis. Iškočiokite 0,5 cm storio picų pagrindus.

5. Visus padažo produktus sudėkite į virtuvinio kombaino indą ir sutrinkite iki vientisos masės.

6. Picų pagrindus aptepkite aliejumi, paruoštu padažu, užberkite plėšytą mocarelą ir tarkuotą fermentinį sūrį. Sudėkite plėšytą šoninę ir smulkintus pievagrybius.

7. Picą kepkite 220 °C orkaitėje apie 10 min.

8. Iškepusią picą pagardinkite kalendrų lapeliais.



IŠBANDYKITE: