#1184

Jautienos kulninė su čoriso dešra ir karštomis bulvių salotomis


30 min. (Zzz 8 val.)
4 asm.
Lengvas

Ingredientai:

2 jautienos kulninės pjausnių
8 skiltelių česnako
2 šakelių rozmarino
50 g alyvuogių aliejaus
100 ml apelsinų sulčių
1 svogūno
100 g čoriso dešrelių
2 didelių virtų bulvių
12 vyšninių pomidoriukų
dubenėlio salotų
kelių ridikėlių ir krapų
druskos, pipirų
aliejaus (kepti)

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Aplink mėsą įpjaukite riebalą, kad kepant nesusitrauktų. Pamuškite mėsos muštuku iš abiejų pusių. Marinuokite 8 val. su traiškytu česnaku, rozmarinu, aliejumi ir apelsinų sultimis.
  2. Apkepkite mėsą keptuvėje su aliejumi iš abiejų pusių. Pabarstykite druska, pipirais ir pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 6 min.
  3. Svogūną supjaustykite kubeliais ir apkepkite su čoriso dešra. Tada sudėkite supjaustytas bulves ir apkepkite. Pagardinkite druska ir pipirais. Baigiant kepti sudėkite pomidoriukus.
  4. Lėkštėje sudėkite salotas, kepsnį ir keptas čoriso dešreles su daržovėmis ir aliejumi, kuriame kepė.
  5. Papuoškite krapais ir ridikėliais.


IŠBANDYKITE: