#651

Jautiena, troškinta su kava


Gaminimas 20 min. Kepimas / troškinimas 80 min.
4 asm.
Vidutinis


Rekomenduojame:

Kava AROMA GOLD IN-CUP

Lėto skrudinimo arabikos AROMA GOLD pupeles skrudiname žemesnėje temperatūroje, lėtai ir tolygiai: pirmosiomis skrudinimo akimirkomis jos karamelizuojasi, vėliau ima skleistis sodrus kavos aromatas. Skrudinant lėtai, eteriniai aliejai, suteikiantys kavai skonį ir aromatą, išsiskiria tolygiau ir stipriau, pupelių paviršius neperkepa, o vidus nelieka žalias – taip kava įgauna subalansuotą skonį ir turtingą aromatą.

Ingredientai:

800 g jautienos mentės be kaulo
1 šaukštas miltų
2 šaukštai lydyto sviesto
300 g mažų morkyčių (galima naudoti šaldytas)
300 g valgomųjų svogūnėlių
200 ml stiprios kavos, pagamintos iš maltos kavos AROMA GOLD IN-CUP

Lėto skrudinimo arabikos AROMA GOLD pupeles skrudiname žemesnėje temperatūroje, lėtai ir tolygiai: pirmosiomis skrudinimo akimirkomis jos karamelizuojasi, vėliau ima skleistis sodrus kavos aromatas. Skrudinant lėtai, eteriniai aliejai, suteikiantys kavai skonį ir aromatą, išsiskiria tolygiau ir stipriau, pupelių paviršius neperkepa, o vidus nelieka žalias – taip kava įgauna subalansuotą skonį ir turtingą aromatą.


500 ml jautienos sultinio
1 šaukštas pomidorų pastos
Druskos
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų

PARUOšIMO BŪDAS:

Tamsios mėsos skonio sodrumas su kava dera kaip dvi vieno obuolio pusės. Ragaujame!

1. Mėsą supjaustykite kubeliais. Į plastikinį maišelį suberkite miltus, druską ir pipirus. Sudėkite į maišelį mėsą ir pakratykite.

2. Apkepkite mėsą lydytame svieste nedidelėmis porcijomis – kad ne pradėtų troškintis, o apkeptų. Mėsą atidėkite.

3. Svogūnus ir morkytes pakepkite toje pačioje keptuvėje, kur kepė mėsa. Sudėkite jautieną, supilkite karštą sultinį ir kavą, pagamintą iš maltos kavos AROMA GOLD IN-CUP, sudėkite pomidorų pastą, gerai išmaišykite ir dar kartą užvirinkite.

4. Uždenkite ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 °С, dviem val. Retkarčiais pamaišykite.



IŠBANDYKITE: