#1167

Įvairių rūšių kopūstų apkepas


50 min.
4 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

1 brokolio
1 vid. dydžio žiedinio kopūsto
200 g briuselinių kopūstų
3–4 saulėje džiovintų pomidorų puselių
1 šaukštelio druskos
Sviesto (formai patepti)
Džiūvėsėlių (formai pabarstyti)
 
Padažui:
50 g sviesto
1 nedidelio svogūno
1 šaukšto miltų
0,5 l pieno
2 šaukštų grūdėtųjų garstyčių
1 šaukšto krienų
100 g kietojo sūrio
Žiupsnelis druskos

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Paruoškite kepimo formą. Patepkite ją sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais.

2. Užvirinkite vandenį, pasūdykite ir į jį sudėkite suskirstytus žiedynais brokolius ir žiedinius, taip pat – nuvalytus briuselinius kopūstus.

3. Virkite 3 min., po to nukoškite. Sumaišykite su pjaustytais džiovintais pomidorais.

4. Svogūną smulkiai supjaustykite, pakepinkite svieste 2–3 min., po to suberkite miltus ir išmaišykite. Plona srovele nuolat maišydami supilkite pieną, įmaišykite garstyčias, krienus ir įberkite druskos. Užvirinkite nustatę mažą kaitrą. Nukaiskite ir suberkite sūrį, labai gerai išmaišykite.

5. Sudėkite daržoves į pateptą sviestu formą, užpilkite padažu.

6. Kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje 25–30 min.



IŠBANDYKITE: