#1531

Įvairiaspalvis humusas


30 min.
4 asm.
Lengvas


Rekomenduojame:

Indukcinė kaitlentė „AEG MaxiSense® Pure“ (HK874400FB)

Naujoji intuityvi AEG indukcinė kaitlentė iš pirmo žvilgsnio – tik juoda stiklinė virtuvės stalviršio dalis, tačiau pirštų galiukais prilietus vienintelį matomą mygtuką tuojau pasirodo modernus valdymo skydelis.

Ingredientai:

Geltonajam humusui:
1 šaukšto sezamo
1 šaukštelio kario
400 g virtų arba konservuotų avinžirnių
2-3 keptų marinuotų geltonų paprikų
30 ml OBELIŲ linų sėmenų ir rapsų aliejaus
Druskos
 
Oranžiniam humusui:
1 šaukšto linų sėmenų
1 šaukštelio saldžios paprikos
400 g virtų arba konservuotų avinžirnių
2-3 keptų marinuotų raudonų paprikų
30 ml OBELIŲ linų sėmenų ir rapsų aliejaus
½ citrinos sulčių
Druskos
 
Purpuriniam humusui:
2-3 šaukštų graikinių riešutų
2 – 3 šaukštų SPILVA marinuotų burokėlių
2 skiltelių česnako
400 g virtų arba konservuotų avinžirnių
30 ml OBELIŲ linų sėmenų ir rapsų aliejaus
Druskos
1 šaukštelio DANSUKKER šviesiojo sirupo
 
Tortilijų traškučiai:
Tortilijų
Aliejaus
Druskos
Pipirų
Mėgstamų prieskonių

PARUOšIMO BŪDAS:

Geltonasis humusas:

  1. Sezamo sėklas paskrudinkite keptuvėje. Į trintuvo indą sudėkite avinžirnius, paprikas, sezamo sėklas, karį, įpilkite OBELIŲ linų sėmenų ir rapsų aliejų, viską sutrinkite trintuvu. Pagardinkite druska.

Oranžinis humusas:

  1. Į trintuvo indą sudėkite avinžirnius, paprikas, linų sėmenis, saldžias paprikas, įpilkite OBELIŲ linų sėmenų ir rapsų aliejų, citrinų sultis, viską sutrinkite trintuvu. Pagardinkite druska.

Purpurinis humusas:

  1. Užmerkite riešutus 2-3 valandoms.
  2. Į trintuvo indą sudėkite SPILVA marinuotus burokėlius, avinžirnius, česnaką, įpilkite OBELIŲ linų sėmenų ir rapsų aliejų, išmirkytus ir nusunktus riešutus, citrinos sultis, viską sutrinkite trintuvu.
  3. Pagardinkite druska ir DANSUKKER šviesiuoju sirupu.

*Atidėkite avinžirnių skystį – jo gali prireikti, jei bus sunku sutrinti.

Tortilijų traškučiai:

  1. Tortilijas supjaustykite segmentais, sudėkite viena eile ant kepimo skardos, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska, pipirais, prieskoniais ir šaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite kol gražiai apskrus.
Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE:


No items found