#1064

Itališkos pomidorų ir duonos salotos


15 min.
4 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

~600 g įvairių rūšių pomidorų
5–6 ančiuvių
2 šaukštų kaparėlių
50 g kalamatos alyvuogių
1 raudonojo svogūno
120 g traškių salotų (pvz., romaninių, ledkalnio)
3–4 riekelių čiabatos
 
Padažui:
4 šaukštų aliejaus
2 šaukštų baltojo vyno acto
Druskos (pagal skonį)
Šviežio baziliko (patiekti)

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Pomidorus supjaustykite riekelėmis, svogūną – žiedais. Sumaišykite visus produktus padažui.

2. Čiabatą supjaustykite riekelėmis ir paskrudinkite ant grotelių iš abiejų pusių.

3. Sudėliokite salotas, taip pat sudėkite duoną, susmulkintus ančiuvius, suberkite kaparėlius ir alyvuoges. Salotas užpilkite padažu ir palikite maždaug pusvalandžiui. Papuoškite bazilikais.

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE: