top of page

Itališkas troškinys su alyvuogėmis (Receptas)

Troškinys be mėsos, su alyvuogėmis ir pomidorais, pastiprintas makaronais, primins geriausias vakarienes Italijoje. Lengvas, bet sotus ir beveik neatsivalgomas. Pagal šį receptą troškinį pagaminsite greitai ir lengvai.

Itališkas troškinys su alyvuogėmis_receptas_troškinio receptas
VMG nuotr.

4 asm.

Gaminimas 15 min.

Troškinimas 20 min.


Troškiniui su alyvuogėmis pagaminti reikia:

  • 1 svogūno

  • 2 skiltelių česnako

  • Žiupsnelis rudojo cukraus

  • Aliejaus (kepti)

  • 4 saldžiųjų paprikų

  • 1 aitriosios paprikos

  • 1 šaukštelio džiovinto raudonėlio

  • 100 ml pomidorų tyrės

  • Saujos juodųjų alyvuogių be kauliukų

  • Žiupsnelio druskos

  • 350 g makaronų

  • Petražolių (patiekti)

1. Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną, susmulkinkite česnaką ir sumaišykite su cukrumi. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir trumpai pakepkite svogūną su česnaku.

2. Supjaustykite paprikas. Į keptuvę su svogūnu ir česnaku suberkite paprikas. 1–2 min. kepkite didelėje kaitroje, po to sumažinkite kaitrą.

3. Suberkite raudonėlį, supilkite pomidorų tyrę, uždenkite ir kaitinkite dar 10–15 min. Jei reikia – papildykite dar daržovių sultinio.

4. Pabaigoje peiliu sutraiškykite alyvuoges ir jas suberkite į troškinį. Jei reikia, pagardinkite druska. Patiekite su makaronais ir apibarstę petražolėmis.


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page