#1169

Išvirkščias vištienos vyniotinis su žolelėmis gardinta bulvių koše


1 val.
4 asm.
Vidutinis

Ingredientai:

500 g vištienos filė
1 kiaušinio
100 g grietinėlės
600 g bulvių
1 didelio svogūno
100 g špinatų lapų
20 g džiovintų uogų miltelių
druskos, pipirų
šviežio rozmarino
žiupsnelio rūkytos paprikos
šlakelio alyvuogių aliejaus

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Iš vištienos krūtinėlės išpjaukite tris 1,5×1,5 cm storio pailgas juosteles. Visą kitą mėsą sumalkite su kiaušiniu ir grietinėle, pagardinkite druska, pipirais, šviežiu rozmarinu bei malta rūkyta paprika.
  2. Plėvelę ištepkite gauta mase, o vištienos juosteles pagardinkite druska, pipirais ir pabarstykite trintomis džiovintomis uogomis. Naudodamiesi plėvele susukite vištienos ritinuką ir užriškite galus. Kepkite iki 100 °C įkaitintoje orkaitėje 45 min.
  3. Garnyrui išvirkite bulves. Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepkite alyvuogių aliejuje. Kai apkeps, sudėkite špinatus ir įplikite šlakelį grietinėlės, sudėkite ant virtų nukoštų bulvių ir gerai permaišykite.
  4. Ištraukę vyniotinį pamerkite į šaltą vandenį. Atpjaukite norimo storio gabalėlius, nuimkite plėvelę ir apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių. Patiekite su bulvių koše.


IŠBANDYKITE: