Reikia:
150 g sviesto
150 g cukraus
150 g šokolado
4 kiaušiniai
100 g miltų
1 nubrauktas šaukštelis malto imbiero
Glajui paruošti:
80 g juodojo šokolado
80 ml plakamosios grietinėlės
imbiero cukatų
melisų lapelių papuošti
„Karališkų“ METINIŲ ledų
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Kepimo formą (15 x 35 cm) išklokite kepimo popieriumi. Tinka ir kvadratinė (20 x 20 cm) forma.
2. Ištirpinkite sviestą kartu su šokoladu. Suberkite cukrų ir išmaišykite.
3. Įmuškite kiaušinius, išmaišykite. Į masę įsijokite miltų su imbieru.
4. Tešlą sukrėskite į formą ir kepkite 22–25 minutes. Atkreipkite dėmesį į šokoladainio išvaizdą: kraštai jau bus iškepę, vidus – minkštas, jis turi likti drėgnas.
5. Išimkite iš orkaitės ir palikite, kad sutvirtėtų (galima palaikyti ir šaldytuve).
6. Šokoladą ištirpinkite su grietinėle. Cukatas supjaustykite nedideliais gabaliukais. Šokoladiniu glajumi patepkite šokoladainio viršų ir pabarstykite cukatomis. Ant viršaus užberkite ryškių melisų lapelių – bus gražus spalvinis kontrastas.