Reikia:
1 citrinos
200 g ryžių
1 morkos
1 svogūno
4 didelių saldžiųjų paprikų
druskos, pipirų
1 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos
1 šaukšto aliejaus
1 skiltelės česnako
180 g vištienos filė
100 g alyvuogių
kelių šakelių šviežios mėtos
250 ml vištienos sultinio
Vištieną smulkiai supjaustykite ir įtrinkite kapotu česnaku, aliejumi, malta paprika bei druska ir pipirais. Palikite marinuotis apie 30 minučių.Marinuotą vištieną kepkite keptuvėje, kol gražiai apskrus, tuomet į keptuvę sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną, morkas ir alyvuoges. Suberkite ryžius ir kepkite dar kelias minutes pamaišydami.Supilkite sultinį ir virkite ant nedidelės kaitros, kol ryžiai suminkštės. Įtarkuokite citrinos žievelę ir įspauskite sultis, įmaišykite smulkintas mėtasParuoškite paprikas: perpjaukite pusiau, išimkite sėklas. Aptepkite aliejumi ir pabarstykite druska.Paruoštu įdaru užpildykite paprikas. Paprikas uždenkite maistine folija ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.