#1102

Grybų duona su lazdynų riešutais


1 val. 30 min.
8-10 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

1 svogūno
125 g pievagrybių
50 g skrudintų lazdynų riešutų
2 kiaušinių
150 ml pieno
100 ml aliejaus
180 g speltos miltų
150 g grikių miltų
1 šaukštelio rudojo cukraus
1 šaukštelio Provanso žolelių
2 šaukštelių kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Svogūną smulkiai supjaustykite, pakepinkite su 20 ml aliejaus, po to suberkite plonai supjaustytus grybus, irgi pakepinkite. Skrudintus lazdynų riešutus sumulkinkite.

2. Atskirai sumaišykite visus skystus produktus, atskirai – sausus, o po to viską kartu. Svogūnus ir grybus įdėkite pabaigoje ir maišykite labai mažai.

3. Tešlą sukrėskite į išklota kepimo popieriumi keksinę formą (11×24 cm) ir kepkite apie valandą. Patikrinkite, ar iškepęs keksas, mediniu iešmeliu.

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE: