#1195

Gruzdinti cepelinai su vytintu kumpiu ir mocarela


40 min.
4 asm.
Vidutinis


Rekomenduojame:

Virtuvinis kombainas „Electrolux Masterpiece Food Processor“ (EFP9300)

Nepamainomas pagalbininkas virtuvėje. 1200 W galios inverterinis variklis ant savo pečių užsikrauna visus išskirtinio kruopštumo reikalaujančius paruošiamuosius darbus: malti, pjaustyti, smulkinti, plakti, trinti, tarkuoti, minkyti tešlą. Unikali technologija „PowerTilt“ padeda išgauti vientisą iš švelnią maisto tekstūrą.

Ingredientai:

1 kg cepelinų tarkių
100 g vytinto kumpio
50 g pesto padažo
200 g mocarelos
100 g svogūnų
saujelės šviežio baziliko
200 g vyšninių pomidoriukų
aliejaus (gruzdinti)
žiupsnelio druskos

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Iš cepelinų tarkių formuokite mažus rutuliukus ir virkite pasūdytame vandenyje apie 10 min. Nusausinkite ir šiek tiek atvėsinkite.
  2. Į kepimo skardą, išklotą sviestiniu popieriumi, sudėkite vytintą kumpį ir džiovinkite iki 150 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.
  3. Į iki 170 °C įkaitintą gruzdintuvę sudėkite kepti bulvių rutuliukus, kol gražiai apskrus iš visų pusių.
  4. Lėkštėje serviruokite pesto padažą, cepelinų rutuliukus, mocarelos gabalėlius, pomidoriukus ir džiovintą kumpį. Uždėkite šiaudeliais pjaustyto svogūno ir šviežio baziliko.


IŠBANDYKITE: