#116

Griliuotų daržovių ir vištienos salotos


10 minučių
4 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

Salotoms:
2 saujų mėgstamų salotų lapų
2 (po 125 g) mocarelos rutuliukų
1 cukinijos
2 paprikų
150 g „Kalamata“ alyvuogių
1 keptos vištienos krūtinėlės
druskos, pipirų
 
Padažui:
1 prinokusio mango
4 šaukštų „Dansukker“ auksaspalvio sirupo

Lengvo karamelės skonio sirupas, naudojamas duonos ir saldumynų tešlai ruošti, desertams, padažams gaminti, gėrimams saldinti. Sirupas turi teigiamą poveikį tešlos kilimo procesui. Kepiniai, iškepti naudojant sirupą, yra drėgnesni ir ilgiau išlieka švieži, padažai tirštesni.
www.dansukker.lt


2 šaukštų baltojo vyno acto
druskos, pipirų

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Norimo dydžio gabalėliais supjaustykite cukiniją bei paprikas ir iškepkite grilinėje keptuvėje arba ant kepsninės. Pagardinkite druska ir pipirais.

2. Padažui skirtus produktus elektriniu smulkintuvu sutrinkite iki vientisos masės.

3. Keptas daržoves ir vištieną užpilkite puse paruošto padažo ir palikite kelioms minutėms pasimarinuoti.

4. Į lėkštes sudėkite salotų lapus, plėšytą mocarelą, alyvuoges, daržoves, vištieną ir viską apšlakstykite likusiu padažu.



IŠBANDYKITE: