#1283

Grikių salotos su paprikomis, morkomis, kuminu ir aitriosiomis paprikomis


45 min.
4 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

150 g SKANĖJA grikių kruopų
1 pakelio traškių morkyčių
2 paprikų
1 aitriosios paprikos
1 šaukšto aliejaus
1⁄2 šaukštelio maltų aitriųjų paprikų
1 šaukštelio maltų kalendrų
1 šaukštelio malto kumino
1⁄2 šaukštelio cinamono
1 šaukštelio druskos
1 šaukšto citrinos sulčių
1 nedidelio svogūno
4 skiltelių česnako
3–4 petražolių šakelių
30 g moliūgų arba saulėgrąžų sėklų

PARUOšIMO BŪDAS:

1. SKANĖJA grikių kruopas išvirkite biriai.

2. Traškias morkytes ir paprikas sudėkite į skardelę, išklotą kepimo popieriumi, ir šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 °C. Kepkite apie 20–25 min. Išimkite ir ataušinkite. Nulupkite paprikų odelę.

3. Prieskonius pusę minutės pakepinkite aliejuje (kad sušiltų), suberkite supjaustytą nedideliais kubeliais svogūną bei česnaką ir trumpai pakepkite, kol svogūnai suminkštės.

4. Prieskonių mišinį su keptais svogūnais sumaišykite su virtais SKANĖJA grikiais ir sudėkite daržoves.

5. Prieš patiekdami pabarstykite petražolėmis ir moliūgų arba saulėgrąžų sėklomis.



IŠBANDYKITE: